Учора Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії посвяти в студенти першокурсників Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.
Вітаючи молодь, глава держави наголосив на визначній місії, яку медики відіграють у суспільстві. «Я хотів би побажати вам надзвичайно довгої і щасливої дороги в унікальній професії, до якої звертається кожна людина», — сказав він.
Президент окремо відзначив високий рівень знань, продемонстрований першокурсниками під час зовнішнього незалежного тестування. Він нагадав, що понад 300 студентів університету під час тестів набрали від 190 до 200 балів з кожного предмета. Віктор Ющенко висловив переконання, що здобутки кожного з нових студентів свідчать про вагомі позитивні зрушення на шляху реформування національної освіти.
Віктор Ющенко наголосив, що Україна, безумовно, зробила свій демократичний вибір. «Я був, є і залишаюся глибоко переконаним як політик і як громадянин: ми є європейською державою», — сказав Президент, наголошуючи на незмінності подальшого демократичного євроінтеграційного курсу.
Глава держави підкреслив роль, яку має відігравати молодь у подальшій розбудові держави. Він наголосив на актуальності активної громадської позиції молодих людей у темі вдосконалення Конституції тощо. Президент переконаний, що гарантією подальшого демократичного розвитку країни має стати конституційна реформа. Він зупинився на ключових тезах запропонованого проекту Основного Закону. Йдеться, зокрема, про скасування депутатської недоторканності, чисельне зменшення парламенту і збільшення повноважень регіонів тощо. «Я сподіваюся, це питання не пройде поза вашою увагою. Ця реформа потрібна не якомусь політику, ця реформа потрібна вам», — сказав В. Ющенко.
Він також відзначив важливість проведення радикальної реформи галузі охорони здоров’я. «Хотілося б, щоб цю реформу ми провели за вашої участі якнайефективніше. Не змарнуйте цей час. Будьте вірними клятві, яку ви щойно склали», — наголосив Президент.
Головна служба інформаційної політики секретаріату Президента.