Із початком президентської виборчої кампанії тема відносин України та Росії і, зокрема, статусу та термінів перебування Чорноморського флоту в Україні, стане актуальною. Про це заявив в інтерв’ю заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.
«Заява лідера Партії регіонів Віктора Януковича про теоретичну можливість продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України після 2017 року — це своєрідна згода на вимоги до «правильної» української влади, які висловив Президент Росії Дмитро Медведєв у листі до Президента України Віктора Ющенка шостого серпня 2009 року», — сказав він.
Парламентарій також висловив переконання, що знайдуться й інші кандидати, які погодяться з підходом керівника Росії до такого статусу нашої держави. Однак якщо мислити категоріями захисту національних інтересів, то цілком очевидно, що сьогодні Україна мусить зробити все, щоб забезпечити виконання Чорноморським флотом законів України та відповідно підготувати процедуру виведення його з нашої території по завершенні 2017 року, наголосив Микола Томенко.
Прес-служба Верховної Ради.