Часопис Богородчанської районної ради «Слово народу» у № 34 за 22 серпня ц. р., мабуть, єдиний в Україні опублікував святкове вітання Президента України Віктора Ющенка з нагоди Дня незалежності. Загалом звичне для цієї поважної дати вітання першої особи країни зацікавило прикарпатців тому, що у святкових номерах обласної газети «Галичина», як і в інших місцевих виданнях цьогоріч воно було відсутнє. 
Пояснюється це тим, що офіційне привітання Президента з Днем незалежності з’явилося на сайті лише 24 серпня. Звідки ж богородчанці 21 серпня, коли версталася газета, взяли текст привітання Віктора Ющенка? Як з’ясувалося, вони опублікували звернення Президента дворічної давності. Ним Віктор Ющенко вітав співвітчизників з 16-ю річницею незалежності України. У привітанні лише замінили цифру 16 на 18.
Як наважилася редакція зробити цей безпрецедентний крок? Ми зателефонували до заступника редактора газети «Слово народу» Мирона Дмитришина, який підписував номер до друку, і почули таку історію:
— Редакція довго чекала на привітання Віктора Ющенка, а його все не було. Через це навіть затримали здачу газети на дві години. Кілька разів я дзвонив в обласну газету «Галичина» і запитував, чи нема ще вітання. Врешті, треба було підписувати газету до друку. В райдержадміністрації були в курсі наших проблем і пообіцяли, що привітання таки буде. Мовляв, як це так — привітання Тимошенко є, а Президента — нема. Через якийсь час нам і справді принесли вітання Президента, правда, старе. Я пробував перечити, мовляв, недобре робити такі речі, однак в РДА наполягли: «Треба давати». На всяк випадок текст цього вітання я зберігаю в сейфі.
— А чому ви не відмовилися від цієї публікації?
— Я намагався, але, зізнаюсь, не надто наполегливо. Та й не хочеться сваритися з владою, адже ми від неї залежимо фінансово. А тепер шкодую, бо мені подзвонили читачі і я вислухав дуже неприємні речі про редакцію і про владу. Це буде для мене урок. Оце треба уже підписувати до друку номер, присвячений Першовересню (вийде 29 серпня), і теж привітання від Президента і досі нема. Швидше всього, газета вийде без нього. У той час як від Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко привітання надійшло ще кілька днів тому.
Ми звернулися за коментарем до заступника голови з гуманітарних питань Богородчанської райдержадміністрації Василя Гуляка.
— Я був на навчанні, яке проводив секретаріат Президента в Закарпатській області, і особисто говорив про те, що верстка газет відбувається швидше і треба, щоб секретаріат Президента давав завчасно святкові привітання Президента. Бо що виходить: поздоровлення від уряду є, від Голови Верховної Ради — є, а від Президента — немає? Як нам було поступити? Що би нам сказали люди? Що у нас немає Президента? Я вважаю, що краще дати річної чи дворічної давності привітання Президента, ніж не дати його взагалі. Хіба ми хотіли гірше зробити? Я не менший українець, ніж ви. І не вважаю, що зробив помилку. Якщо ви вважаєте, що привітання від Прем’єр-міністра, від Голови Верховної Ради має бути, а від Президента — ні, то я так не вважаю.
Позиція заступника голови РДА Василя Гуляка зрозуміла. Хотів якнайкраще, а вийшло, як завжди. Бо до нас зателефонував читач і обізвав місцеву владу брехливою і фальшивою. І як аргумент навів підтасоване привітання Президента.
Івано-Франківська область.