Учора відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з делегацією групи Європейської народної партії Європейського парламенту.

У ході зустрічі Сторони обговорили питання двосторонньої співпраці та перспективи входження України до родини європейських країн.

Керівник парламенту наголосив, що для України «є надзвичайно важливим підписання Угоди про Асоціацію з ЄС».

Водночас, він зазначив, що парламент готовий ратифікувати Угоду про Асоціацію з ЄС «в той же день, як тільки Президент внесе її до Верховної Ради».

О. Турчинов подякував представникам ЄНП «за ту підтримку, яку завжди відчувала наша країна в ході боротьби за демократичний та європейський шлях розвитку України».

«Але, крім підтримки і запровадження санкцій проти Російської Федерації, потрібна ще військово-технічна співпраця і допомога нашій країні, щоб зупинити агресора», — додав він.

Своєю чергою, голова групи ЄНП в Європейському парламенті Манфред Вебер наголосив, що делегація ЄНП приїхала до України, «щоб показати, як високо ми цінуємо партнерство з вашою країною».

У ході обговорення ситуації, яка склалася в Україні, він наголосив, що «більше не можна говорити про внутрішньоукраїнський конфлікт, це вже загальноєвропейський конфлікт, в якому постраждали громадяни ЄС».

Разом з тим, М. Вебер підкреслив, що ЄНП виступає за «введення потужних економічних санкцій проти Російської Федерації, тому що, на нашу думку, — це єдиний шлях зупинити ескалацію конфлікту».

Прес-секретар Голови Верховної Ради.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.