Тривале перебування дитини в автокріслі чи автоліжечку може знизити вміст кисню в її крові, повідомляє Health. com. 

Тому вчені виступають проти використання автокрісел і автоліжечок поза автомобілями і під час стоянки. Крім того, вони рекомендують батькам уважно вивчити інструкцію з експлуатації цих пристроїв і розміщати крісла під зазначеним виробником кутом (близько 45 градусів).
Дослідники з Денверської дитячої лікарні та Массачусетської лікарні загального профілю в Бостоні виміряли рівень насичення крові киснем (сатурацію) у 200 здорових немовлят після 30-хвилинного сну в звичайній колисці, 60-хвилинного — в автоліжечку та 60-хвилинного — в автокріслі. Середня сатурація виявилася максимальною після перебування в колисці — 97,9 відсотка. В автоліжечку й автокріслі вона трохи знижувалася — до 96,3 і 95,7 відсотка відповідно. За словами керівника роботи Бернарда Кінейна, ці пристосування можуть спричинити легку дихальну недостатність приблизно в 20 відсотків немовлят.
Як вважають учені, це пов’язано з тиском автокрісла на грудну клітку і звуженням дихальних шляхів через неправильне положення голови дитини під час сидіння.