Про сауну в дитсадку чули? Я згадував про неї, розповідаючи про Кам’янсько-Дніпровську загальноосвітню школу-інтернат для дітей з неспецифічними захворюваннями органів дихання. 
Дошкільний заклад входить до цього відомого не тільки в регіоні комплексу. І, зрозуміло, контингент дитсадка такий же. Тому, крім сауни, для хворих організовано 20 (!) видів фізкультурно-оздоровчих процедур.
Загартовування та точковий масаж під час хвилинок-здоровинок (на знімку), ранкова гімнастика, фізіотерапія, соляні ванни, фітотерапія — це неповний перелік лікувальних заходів.
Ефект? У школу малеча йде загартованою, там триває процес оздоровлення. У Кам’янсько-Дніпровській медтехніка, якій позаздрять в багатьох дитячих санаторіях.
Це свідчить про одне — директор інтернату Микола Бурка з колегами-однодумцями не сидить склавши руки, чекаючи милості від держави. І треба віддати належне Запорізькій облдержадміністрації, управлінню освіти і науки, які знають проблеми школи, надають їй всебічну допомогу.
Тут давно все «як у людей»: капітально відремонтовані дах і приміщення, замінено вікна і система опалення, побудовано автономну котельню, благоустроєно територію.
Одне слово, робиться все, щоб дітям легко дихалося.
Запорізька область.
Фото з архіву «Голосу України».