Школярі — без питних фонтанчиків та держохорони
З нового навчального року у столичних школах не буде чистої питної води. Про це повідомив секретар постійної комісії Київради з питань освіти і науки Олексій Давиденко.
За його словами, Головне управління освіти і науки КМДА просто не перерахувало гроші компанії, яка обслуговує питні фонтанчики в школах. Нагадаємо, кілька років тому, згідно з міською програмою, затвердженою міськрадою, в усіх київських загальноосвітніх закладах були встановлені спеціальні фонтанчики, щоб діти пили чисту воду. Система приєднана до звичайного централізованого водопостачання, але там встановлено дуже хороші фільтри, які очищають воду.
— На сьогодні по всьому місту фонтанчики опечатані, тому що забули поміняти фільтри, які очищають воду, — розповів Давиденко.

Не водою єдиною живуть столичні школярі: секретар постійної комісії Київради з питань освіти і науки бідекається, що в київських загальноосвітніх закладах цьогоріч знімуть і державну охорону через відсутність фінансування з міського бюджету на її утримання, передає УНІАН. Очевидно, відтак або батькам доведеться розкошелитися на приватну охорону (як роблять у багатьох ліцеях та приватних школах), або знову повернутися до бабусь-вахтерок.