Про це заявив голова Республіканського комітету АРК у справах релігій Володимир Маліборський на прес-конференції в Сімферополі.

Він підкреслив, що проблема з виділенням землі під будівництво мечеті виникла тільки в Сімферополі. Бо в інших містах і районах нема жодного випадку відмови влади у виділенні місця під будівництво мусульманських храмів.
5 липня 2004 року депутатами Сімферопольської міськради було прийнято рішення про погодження духовному управлінню мусульман Криму місця розташування і розмірів земельної ділянки для будівництва соборної мечеті в районі вулиці Ялтинської, 22. Однак пізніше депутати відмовили у відводі цієї земельної ділянки, визнавши її разом з прилеглою до неї територією лісопарковою зоною.
Міський голова Сімферополя Геннадій Бабенко заявив, що місцева влада готова провести референдум, щоб з’ясувати думку громадян, в якому місці побудувати мечеть. У духовному управлінні мусульман і меджлісі кримськотатарського народу ініціативу градоначальника розцінили як неприпустиму і свідомо спрямовану на конфронтацію між людьми, а рішення міської ради назвали «цинічним і демонстративно незаконним».
Мусульмани заявили, що соборну мечеть буде збудовано саме в районі вулиці Ялтинської. Кримські татари зібрали більше 137 тисяч штук черепашнику і грошові пожертви на придбання ще більш як 40 тисяч штук каменю для будівництва, а також почали ставити паркан по периметру ділянки.
Численні судові тяжби між опонентами досі не дали остаточного результату. 11 грудня 2008 року Верховний суд України відправив справу на розгляд у суді першої інстанції.
Народний депутат України Борис Дейч у відкритому листі закликав депутатів Сімферопольської міськради і міського голову Геннадія Бабенка відкинути політичні розбіжності й розглянути питання про виділення ділянки під будівництво соборної мечеті. Місцеві депутати пообіцяли повернутися до розгляду питання після громадських слухань. Рефат Чубаров, перший заступник глави меджлісу кримськотатарського народу, заявив, що будівництво соборної мечеті на вулиці Ялтинській, 22, почнеться в нинішньому році. Він відзначив, що на оформлення документів на ділянку мусульмани витратили майже чотири роки.
Крим.