Учора лідер Партії регіонів Віктор Янукович дав прес-конференцію для представників регіональних ЗМІ. Основні тези його виступу зводилися до того, що українці втомилися від існуючої влади. 

Зі слів політика, іспит для народу почався ще наприкінці 2004 року і триває досі. Цей період був нелегким і для самого Віктора Януковича. А випробування опозицією стало для нього «важким ударом».
Представники Партії регіонів п’ять років тому на поразку не сподівалися. Мовляв, їх тоді підтримувала більшість населення. Однак нині ця політична сила упевнена ще в більшій підтримці людей. Зі слів Віктора Януковича, це можна пояснити тим, що чимало песимістичних прогнозів, які Партія регіонів робила в 2004-му, сьогодні, на жаль, стали реальністю. Нинішня влада розпочала свою роботу повним хаосом, ним і закінчує, підкреслив політичний лідер.
Щоб проілюструвати ці слова, він навів приклад із ВВП — у 2004-му його приріст становив 12 відсотків, нині маємо близько 20 відсотків падіння. Подібна картина і з доходами громадян, які п’ять років тому зростали на 20 відсотків, а нині знижуються на 10. Сьогодні в жодній галузі не спостерігається покращення, а такого падіння виробництва в країні не було навіть за війни. Особливо занепадає вугільна і цукрова промисловість. Держава, мовляв, покинула їх напризволяще.
Під час прес-конференції Віктор Янукович наголосив, що основним питанням на порядку денному нової сесії Верховної Ради стане підвищення зарплат і пенсій. Політик висловив жаль з приводу того, що фракції, яку він представляє в парламенті, довелося вдатися до блокування трибуни. Однак інакше до них би не прислухалися.
Нині ж Партія регіонів, зі слів її лідера, заручилася підтримкою Голови Верховної Ради Володимира Литвина, який під час своїх поїздок регіонами переконався, наскільки важливо зараз підтримати населення. Віктор Янукович висловив переконання, що переможе на цих виборах. Питання лише — в першому чи другому турі це станеться. На його думку, усе залежатиме від того, які методи впливу, чорні піар-технології та способи фальсифікації використовуватимуть на цих виборах.
Якщо перемогу все-таки здобудуть, то першочерговим завданням стане налагодження співпраці з політичними опонентами. Досягти цього буде важко, але необхідно, щоб уникнути дострокових парламентських виборів, акцентував політик. Він також підкреслив, що в разі своєї перемоги не зводитиме рахунки з конкурентами і не допустить звільнень посадовців лише за політичними переконаннями.
У ході прес-конференції Віктор Янукович неодноразово наголошував, що Україні необхідно відновити діалог із Росією. Для цього є воля українського народу, сказав він. І пообіцяв цю волю виконати, якщо матиме владу. Віктор Янукович висловив припущення, що жодна опозиційна сила не голосуватиме за бюджет-2010. Тож, найімовірніше, наступного року наша країна житиме за цьогорічним кошторисом.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.