Оригінальний спосіб боротьби із супермаркетами, які не поспішають маркувати  російські товари, запровадили львівські активісти громадського об’єднання «Економічний бойкот». Вони випустили в одному з найбільших магазинів міста 46 мишей — це натяк на код російських товарів, який починається з цієї цифри.

Група молодих людей прийшла в «Арсен» з плакатами «Мишачий спецназ», «Мишам все одно, що їсти». Під прицілами відеокамер виставили біля російських товарів корзину з придбаними в науковій лабораторії мишами. «Ми хочемо продемонструвати, що російські товари можуть їсти лише миші, — розповів координатор «Економічного бойкоту» Олег Радик. — Ми за те, щоб львів’яни повністю відмовились від російських товарів, а не лише маркували їх.

В «Арсені» активістам бойкоту розповіли, що до кінця тижня всі російські товари будуть промарковані згідно з рішенням міськради. Одночасно й нагадали: «Це продуктовий магазин, і випускати мишей небезпечно». 10 липня Львівська міська рада прийняла ухвалу про маркування товарів, які вироблені в Росії. Магазини повинні були провести помітне маркування. Контроль було покладено на департамент економічної політики міськради. Але не всі поспішили виконати її рішення. Щоб мати менше мороки з російськими товарами, торгівельні мережі терміново почали шукати їм замінників серед українських виробників.

Маркування — тільки початок кампанії, зазначив координатор ГО «Екомічний бойкот» Олег Радик. Міліція розслідує цей інцидент, а керівник санітарної служби Львівщини закликав не проводити більше таких акцій з мишами — це небезпечно для здоров’я людей.

Львів.