Футбол. Ліга Європи. Другий матч. «Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Сівасспор» (Туреччина). 2:0. Голи: Жадсон, 21 (п), Адріано, 59 (п). Перший матч — 3:0.
«Шахтар»: Худжамов, Срна, Чижов, Іщенко, Кобін, Гай (Фернандіньо, 60), Полянський, Ілсіньо (Ракицький, 60), Жадсон, Вілліан, Агахова (Адріано, 46). Тренер — Мірча Луческу.
«Сівасспор»: Вардар, Дерелі (Кавук, 55), Сезгелмез (Бікмаз, 72), Мбемба, Чакмак, Дагшан, Кодер, Їлмаз (Агбету, 62), Каманан, Килич, Тунджер. Тренер — Бюлент Уйгун.
Арбітр — Маттео Трефолоні (Італія).
25 серпня. Донецьк. РСК «Олімпійський». 18 000 глядачів. 21 градус.
Здавалося, що цей матч перетвориться на елементарну формальність. Хоч би що там казали тренери, гравці обох команд, але шансів на порятунок у турецького клубу не було жодних. Однак велика фора, чесно зароблена «гірниками» в гостях, не позначилася на їхньому настрої. Вони забули про поблажливість, вийшли на поле добре налаштовані і діяли так, ніби все починалося з нуля.
Такий настрій цілком схвальний. Адже граючи проти «Сівасспора» з бажанням, завзяттям, а ще із задоволенням, донецькі футболісти мали чудову нагоду через офіційний матч готуватися до престижного поєдинку за Суперкубок УЄФА. Він, як відомо, відбудеться завтра в Монако, на стадіоні «Луї ІІ» (початок о 21.45 за київським часом).
Бюлент Уйгун:
— Після програного першого матчу перемога в сьогоднішній зустрічі стала для моїх футболістів утопією. Незважаючи на це, я хотів, щоб сьогодні ті глядачі, котрі зібралися на донецькому стадіоні, аплодували нам за гарну гру. Отже, ми старалися, але програли. І це закономірно. У п’ятницю вболіватиму за «Шахтар». Бажаю йому привезти Суперкубок УЄФА в це прекрасне місто прекрасної країни, де нас так добре приймали.
Мірча Луческу:
— Добротна гра тривала десь до 65-ї хвилини. Потім мої підопічні дещо збавили швидкості, бо в голові тримали майбутню зустріч із «Барселоною». По суті, завдання виходу в груповий раунд ми вирішили ще в Туреччині. Команда діє добре, показала видовищний футбол. Дивно, що глядачі не відвідують наші матчі. Напевно якби в першому поєдинку ми зіграли внічию, то сьогодні був би повний стадіон. Хотілося б привітати Ракицького з дебютом в єврокубках, а Худжамова з тим, що зіграв дуже добре...