Голову Малоріченської сільської ради Алушти підозрюють в отриманні хабара у розмірі 1 млн. 100 тисяч доларів США.
Прокурор Криму порушив кримінальну справу за ознаками ч. 3 ст. 368 «отримання хабара» Кримінального кодексу України стосовно голови Малоріченської сільської ради (велика Алушта), депутата сільради та посередника в отриманні 750 тисяч доларів хабара.
Як повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко на прес-конференції, ще з травня цього року оперативні працівники УБОЗу ГУ МВС України в Криму документували злочинну діяльність посадових осіб Малоріченської сільської ради, які намагалися отримати хабара у підприємця з Російської Федерації за сприяння в оформленні оренди земельної ділянки площею 5 га на узбережжі Чорного моря в районі селища Сонячногірське.
Голова сільради Ігор К., депутат тієї ж ради Анатолій Б. та мешканець міста Сімферополя за попередньою змовою, з метою незаконного збагачення шляхом одержання хабарів, у 2007 році створили на підставних осіб підприємство «Бакар-Інвест». У грудні 2007 року голова ради підписав рішення сільської ради про надання дозволу підприємству на узгодження відведення земельної ділянки площею 5 га в межах селища Сонячногірське для будівництва та обслуговування бази відпочинку котеджного типу. У травні 2009 року вони запропонували громадянину РФ передати в оренду цю земельну ділянку та оформити всі необхідні документи. За ці послуги вони вимагали хабар у сумі 1100000 доларів США. Ще 500 тисяч гривень підприємець мав сплатити до бюджету сільради.
За таку винагороду голова та депутат обіцяли бізнесмену підготувати відповідне клопотання до Республіканського комітету з лісового та мисливського господарства Криму, узгодити землевпорядну документацію та винести на розгляд сесії питання про затвердження проекту відведення, укладення договору оренди, а також, за потреби, виконати інші дії в інтересах «замовника».
Здирників затримали в одній із нотаріальних контор Сімферополя під час  отримання частини грошей — 750 тисяч доларів США. За даними міністра, це найбільший хабар в цьому році, який виявили працівники УБОЗу.