Лідери понад десяти обласних організацій політичних партій і громадських організацій звернулися з листом на адресу Президента України, Прем’єр-міністра, Генерального прокурора України та міністра внутрішніх справ. Вони стурбовані «спровокованими в Одесі зіткненнями із працівниками правоохоронних органів і масовим безладом в обласному центрі».

Нагадаємо, що 21 серпня на ринку «Північний» відбулося зіткнення між орендарями та власниками ринку (на знімку). Унаслідок сутички двоє міліціонерів отримали тілесні ушкодження, є потерпілі і з боку орендарів. Було вчинено підпал робочого кабінету директора ринку. Після бійки група підприємців протягом декількох годин блокувала шестиполосну вулицю Миколаївська дорога, що зв’язує центр міста зі «спальним районом» житломасив Котовского, де проживають 300 тисяч одеситів.
Конфлікт між власниками ринку «Північний» і орендарями триває дев’ять місяців. За активної участі Одеської міської ради сторони досягли розуміння позицій одна одної і стали вирішувати питання з урегулюванню ставок орендної плати. У цей момент провокатори почали закликати відмовитися від сплати орендної плати й підбурювали їх до акцій масової непокори.
У зверненні лідерів обласних організацій і громадських рухів йдеться, що «керівники політичної партії «Родина» почали підбурювати орендарів до повної відмови від сплати орендних платежів і фактичної експропріації ринку. Тактикою реалізації цих планів було вибрано силове захоплення ринку й перекриття життєво важливої автомагістралі.
Представники партій і громадських організацій Одеси вимагають рішучих дій із відновлення законності, захисту прав жителів Одеси й національної безпеки України.
«Якщо Президент України, Прем’єр-міністр, Генеральний прокурор, міністр внутрішніх справ, голова СБУ не в змозі боротися з подібними явищами, виходить, у країні справді не залишилося жодного дієздатного інституту влади», — йдеться у спільній заяві керівників 12 обласних політичних партій і громадських організацій Одеської області.
Одеське міське управління УМВС в Одеській області за фактами нападу 21 серпня на працівників міліції, що перебували під час виконання службових обов’язків, порушило кримінальну справу.
Фото Віктора ПАВЛОВА (УНІАН).