Минулих вихідних на залізничному вокзалі Сімферополя гостям Криму розповідали про долю тварин, з яких знущаються пляжні фотографи. За словами зоозахисників, на кримських пляжах мавпам виривають ікла, пугачам не дають спати вдень, павичі «працюють» майже цілодобово, крокодилят подовгу тримають на суші, замотують їм пащі скотчем. А наприкінці сезону спрацьованих і майже до смерті замучених дитинчат диких тварин викидають або вбивають. Багато які дорослі птахи не витримують знущань, але наступного року продовжують «працювати» у вигляді опудал.
Перешкодою цьому жахіттю може стати лише масова відмова відпочивальників сприяти злочинному бізнесу. Зоозахисники просять їх не фотографуватися зі змученими і приреченими на смерть тваринами і заявляти про подібні факти в міліцію.
Слід зазначити, що в Києві фотозообізнес практично ліквідовано внаслідок успішних об’єднаних дій міліції і Київського еколого-культурного центру. А органи прокуратури Криму 14 серпня порушили кримінальну справу стосовно фотографа, який пропонував сфотографуватися з левеням на тлі водоспаду Джур-Джур.