Єврокомісія має намір відкрити в Криму агентство регіонального розвитку, пріоритетними видами діяльності якого стане розвиток курортно-туристичної галузі й аграрного сектору регіону. 
Про це глава Представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив під час зустрічі з керівництвом АРК. Треба сказати, що це вже другий за це літо візит представників Єврокомісії на півострів, що свідчить про зацікавленість Євросоюзу співпрацювати з Кримом.
«Європейська комісія дуже високо оцінює потенціал Автономної Республіки Крим, тому наші фахівці готові поділитися своїми знаннями і досвідом, що сприятимуть розвитку економіки Криму, залучать у регіон європейські інвестиції», — підкреслив глава Представництва Єврокомісії в Україні. Голова Верховної Ради АРК Анатолій Гриценко зазначив, що міжнародні зв’язки півострова з європейськими країнами продовжують активно розвиватися. «Приклад тому — великий інтерес, що його виявляють представники дипломатичних місій і ділових кіл таких європейських держав, як Швейцарія, Литва, Німеччина, Великобританія, Словаччина, Чехія», — підкреслив глава парламенту автономії, повідомляє прес-служба Верховної Ради АРК.