Легка атлетика. Берлін (Німеччина). Чемпіонат світу. Наші поки що не радують, тож порадіймо за інших. Триразовий олімпійський чемпіон Усейн Болт з Ямайки здобув другу золоту медаль на цих змаганнях. Цього разу він виграв фінал 200-метрівки з черговим неймовірним світовим рекордом — 19,19! Нагадаємо, що раніше в столиці Німеччини спортовець, котрому вчора виповнилося 23 роки, переміг на стометрівці зі світовим рекордом — 9,58.
Футбол. Поширюються чутки, що видатного у минулому футболіста, колишнього тренера київського «Динамо» і збірної України, заслуженого майстра спорту Леоніда Буряка наполегливо кличуть до одеського «Чорноморця», котрий, як відомо, переживає нелегкі часи. Кореспондент «Голосу України» звернувся до самого Леоніда Йосиповича з проханням прояснити ситуацію.
— Справді, чуток навколо мого можливого призначення багато, — сказав фахівець. — Але чіткої пропозиції мені поки що ніхто не робив. Зрозумійте мене правильно. Вести конкретну розмову поки що немає підстав. Та й не хочеться. Але не лукавитиму, за нормальних умов залюбки допоміг би клубу мого рідного міста, з яким уже працював раніше. І сили в мене ще є, і бажання працювати, зокрема з «Чорноморцем», постаратися допомогти йому вийти зі штопора. Але про все це, повторюю, — лише після конкретних пропозицій.
Бокс. Всесвітня боксерська асоціація (WBA) ще не ухвалила рішення про те, чи дозволити чемпіонові світу в надважкій вазі Миколі Валуєву зустрітися з Девідом Геєм перед проведенням обов’язкового захисту титулу проти Джона Руїза.
Як повідомляє BoxіngScene. com, зараз ведуться переговори з Руїзом, щоб він погодився почекати обов’язкового захисту і провести свій бій проти іншого суперника в андеркарті бою Валуєв — Гей 7 листопада.
Баскетбол. ФБУ та Суперліга повністю змінили формулу проведення Кубка України. Наступний такий турнір розпочнуть 12 клубів Суперліги, котрі не потрапили до єврокубків. Поки що невідома кількість команд вищої та першої ліг, які виявлять бажання взяти участь у кубкових змаганнях. Ці колективи проведуть відбірні ігри, за підсумками яких буде складено дві групи по 6 команд. Із групи вийдуть по чотири найсильніших клуби, які у форматі плей-оф визначить чотрирьох найкращих. На наступному етапі до цієї четвірки приєднаються учасники єврокубків («Азовмаш», БК «Донецьк», «Хімік», БК «Київ»). Ці команди і визначать учасників «Фіналу чотирьох», котрий відбудеться наприкінці сезону.
Вейкбординг. Учора у столичному парку Дружби народів на воднолижній канатній дорозі вейк-парку Х-Tractіon стартував четвертий етап Кубку світу з вейкбордингу. До Києва приїхали найкращі спортовці з багатьох країн. Змагаються у таких категоріях: Junіor (діти до 16 років); Open Man (участь беруть усі бажаючі хлопчики, юнаки та чоловіки без обмежень за віком); Open Woman (дівчатка, дівчата та жінки без обмежень за віком); Wakeskate.
Нагадаємо, що у 2009 році змагання Кубку (WWA Wake Park World Serіes — WPWS) проходять у п’ять етапів у різних країнах: Філіппіни, США, Франція, Україна, а фінал відбудеться 29—30 серпня у Німеччині.