Баскетбол. Tурнір за право залишитися в європейському Дивізіоні А. Київ. Спорткомплекс «Меридіан». 20 серпня. 6-й тур. Естонія — Угорщина. 60:65 (7:14, 18:15, 19:16, 16:20).

Україна — Чехія. 82:70 (14:11, 22:19, 20:26, 26:14). Україна: Печеров — 21 + 10 підбирань, Ліщук — 18 + 8 підбирань, Гладир —11, Глєбов — 10, Агафонов — 7, Онуфрієв — 5, Лукашов — 5, Вільховецький — 3, Кольченко — 2.
Становище команд: 1. Угорщина — 10; 2. Україна — 10; 3. Чехія — 9; 4. Естонія — 7.
Ой яким же нелегким було життя в цьому турнірі нашої молодої команди, котра фактично тільки народжується. Були моменти, коли здавалося, що вона не витримає високого напруження і випаде з боротьби за виживання. Але наші баскетболісти, котрих до мети вели досвідчені Валентин Мельничук і Геннадій Защук, перетерпіли і вистояли. А кінцівку змагань провели на доброму рівні, здобули три перемоги поспіль і добилися мети.
Як не крути, але про справу завжди судять за кінцевим результатом. А він у нас позитивний. І це — перше маленьке досягнення нового колективу. Звичайно, ще не час співати і танцювати від радощів. Попереду в команди багато роботи. Надалі вже не тільки від гравців і тренерів збірної України, котра продовжила прописку в європейській еліті, залежить її доля, а й від сумління всіх зацікавлених. Вона вимагає до себе і більшої уваги, і конкретної підтримки, насамперед відповідного матеріального забезпечення.
P. S. Одразу після матчу з чехами у відставку подав тренер українців Валентин Мельничук.
«Це був один із найважчих турнірів у моєму житті. Хочу подякувати всім, хто був зі мною — це два тренери, лікар і масажист, Федерація і клуби. Це був чудовий подарунок на завершення моєї тренерської кар’єри. Я більше ніколи не працюватиму з жодною збірною. Це такі страждання, це такі муки, що ви навіть собі не уявляєте», — пояснив пан Мельничук.
Нагадаємо, Валентин Мельничук очолив збірну України перед відбірним турніром на Євробаскет-2009. Загалом, під його орудою команда провела 12 офіційних матчів, з яких 5 виграла і 7 програла. 
Президент ФБУ Олександр Волков поки цю відставку не прийняв.