«Металург» (Україна, Донецьк) — «Аустрія» (Австрія, Відень). 2:2. Голи: Ачимович, 7, Кінгслі, 17, Діабанг, 48, Дімітров, 90+2.

«Металург»: Дишленкович, Коротецький, Чечер, Лазич, Воловик (Шина, 68), Дімітров, Макрідіс (Парейра, 73), Мхітарян, Годін (Тенасе, 57), Маріу Сержіу, Кінгслі. Тренер — Нікола Костов.
«Аустрія»: Шафар, Драгович, Бонк, Діабанг, Юн, Ортлегнер, Ворішек, Юнузович (Кляйн, 46), Баумгартлінгер, Ачімович (Зуттнер, 84), Штандфест. Тренер — Карл Даксбагер.
Вилученно Діабанга, 70 (друга жовта картка).
Арбітр — Михаїл Кукулакіс (Греція).
Донецьк. Стадіон «Металург». 4 100 глядачів. 20 градусів.
Донеччани, зрозуміло, сподівалися не на такий підсумок. Але сценарій цього матчу був таким, що «Металургові» протягом зустрічі доводилося наздоганяти суперника. І ці перегони завершилися влучним ударом лише на другій доданій хвилині. Тільки, як то кажуть, останньої миті нашим пощастило врятуватися.
Та не варто опускати руки, бо «Металург», власне, не програв. А отже, надія не вмерла. Варто підготуватися належно (особливо психологічно) і сміливо спробувати досягти бажаного вже у Відні.
«Штурм» (Австрія, Грац) — «Металіст» (Україна, Харків). 1:1. Голи: Байхлер, 31, Олійник, 76.
«Штурм»: Гратце, Ламотте (Буква, 62), Зоннляйтнер, Вебер, Глінка, Гельцль, Муратович, Янцтшер, Канделакі, Шильденфельд, Байглер (Вайнбергер, 88). Тренер — Франко Фода.
«Металіст»: Горяїнов, Едмар, Єрьоменко (Бордіян, 68), Олійник, Лисенко (Шелаєв, 46), Пшеничних, Обрадович, Майдана, Папа Гуйє, Девич, Коельо. Тренер — Мирон Маркевич.
Арбітр — Ерік Браамгаар (Нідерланди).
Грац. Стадіон «UPC-Арена». 11 200 глядачів. 17 градусів.
Харків’яни ніяк не можуть похвалитися якісною грою в першому таймі. Особливо неузгоджено діяла оборона, котра дозволяла австрійцям безкарно загрожувати нашим воротам, не підстраховувала належним чином свого вортаря. Досить часто Горяїнову доводилося вступати в боротьбу. Однак І йому не вдалося відвести біду. Обрадович так і не зміг завадити Байхлеру влучно пробити, припинивши його переслідувати.
Після перерви «Металіст» значно поліпшив гру. Маркевич замість того, щоб посилити атаку, вчинив мудро і підсилив оборону. Маючи вже надійніші тили, харків’яни й атакували гостріше. Хоч їм вдалася лише одна результативна атака, але вони більше не пропустили. А попереду ще цілий матч у Харкові.
«Сівасспор» (Туреччина) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 0:3. Голи: Гай, 6, Ілсіньо, 76, Кобін, 87.
«Сівасспор»: Петкович, Дерелі, Йєрлікая, Байрак, Чакмак, Декмегчі, Айдин (Ерсен Мартін, 46), Їлмаз, Сагім, Буаза (Каманан, 61), Дагашан (Онур Тунджер, 79). Тренер — Бюлент Уйгун.
«Шахтар»: П’ятов, Кобін, Кучер, Чигринський, Рац, Гюбшман, Гай (Полянський, 77), Фернандіньо, Жадсон (Вілліан, 66), Ілсіньо, Гладкий (Агахова, 71). Тренер — Мірча Луческу.
Арбітр — Майкл Леслі Дін (Англія).
Сівас. Стадіон «4 вересня». 8 500 глядачів. 18 градусів.
Наставник турецького клубу (срібного призера національного чемпіонату) напередодні матчу заявив у пресі, що його команду «Шахтареві» не залякати. Хоча їй і доведеться грати проти володаря Кубка УЄФА, але він і його футболісти зроблять усе, щоб до їхнього скромного міста приїжджали імениті клуби. І це буде подарунок місцевим уболівальникам. Однак, схоже, цього сезону виконати цю обіцянку «Сівасспору» не вдасться. «Гірники» надпереконливо довели свою перевагу і злагодженою класною грою, і доброю результативнісю.
«Бенфіка» (Португалія, Лісабон) — «Ворскла» (Україна, Полтава). 4:0. Голи: Ді Марія, 31, Оскар Кардосо, 54 (п), Совіола, 57, Велдон, 77
«Бенфіка»: Кім, Шаффер, Луїзао, Рубен Аморім, Гаві Гарсія, Оскар Кардосо (Велдон, 75), Аймар, Фабіу Коентрау, Ді Марія, Давид Луїс, Савіола (Пейшоту, 80). Тренер — Жорж Жезус.
«Ворскла»: Долганський, Деспотовскі, Даллку, Краснопьоров, Маркоскі, Кулаков, Сачко (Янузі, 46), Цуррі, Медведєв, Ярмаш (Безус, 60), Єсін. Тренер — Микола Павлов.
Арбітр — Дарко Чеферін (Словенія).
Лісабон. Стадион «Да Луж». 34 177 глядачів. 28 градусів.
З тим, що полтавцям серед українського квартету випав найсильніший суперник, либонь, погодяться всі. Клас «Бенфіки» загальновідомий. В її складі переважна більшість прекрасних майстрів, віртуозів. Що міг протиставити наш клуб? Командну злагодженість, мобільність, високі бойові якості. Ніби «Ворскла» і прагнула до таких дій. Але не вийшло. Забракло досвіду виступів на такому рівні.
«Якщо у внутрішньому чемпіонаті помилки нам пробачають, то сьогодні за всі наші похибки ми поплатилися. Гадаю, що для футболістів, тренерів і керівників — то досвід, щоб знати, чого очікувати, коли виходиш у Європу. У нас так збіглися складні ігри, що перед «Бенфікою» ми зіграли нелегкий кубковий матч, і, можливо, це вплинуло сьогодні», — сказав на післяматчевій прес-конференції Микола Павлов. 
Він не вважає, що його команді вдасться відігратися у матчі-відповідь з «Бенфікою», хоча на перемогу «Ворскла» може розраховувати.