Руслана — п’ятиразова чемпіонка світу!

У вітрильній регаті «Драгон Голд Кап-2009», яку проводив Королівський яхт-клуб Данії, яхтсменка із Євпаторії Руслана Таран виборола перше місце і стала п’ятиразовою чемпіонкою світу. Вона оволоділа мистецтвом керувати вітрильниками в місцевому яхт-клубі під керівництвом Євгена Ясінова, ще навчаючись у загальноосвітній школі № 2. Уже в юному віці досягла значних результатів у спорті. Стала багаторазовою чемпіонкою України й колишнього Союзу, шестиразовою чемпіонкою Європи, бронзовим призером ХХVІ, ХХVІІ й срібним призером ХХVІІ літніх Олімпійських ігор. Тепер — нова блискуча перемога, з якою Руслану вітають усі її численні друзі й уболівальники.
Лицарі зняли шоломи
Днями на території Генуезької фортеці в Судаку завершився ІХ міжнародний фестиваль «Генуезький шолом». Тиждень тут тривали паради середньовічних воїнів, бугурти — масові постановочні битви, лицарські турніри, показові стрільби лучників і мушкетерів, конкурси поетів, костюмів, страв, напоїв за старовинними рецептами. Працювало Місто майстрів з ковальським, гончарним, гаптувальним та багатьма іншими цехами умільців, вишукані вироби яких були популярні серед туристів. Цього разу в захопливому фестивалі, який зібрав кілька десятків тисяч глядачів, взяли участь понад 600 лицарів при повному обладунку із майже сотні військово-історичних клубів України, Білорусі, Росії, Румунії та Словаччини.
Піруети на хвилях
У селищі Мисовому на Керченському півострові триває Третій міжнародний фестиваль з кайтсерфінгу в Криму «Вільний вітер-2009», який проходить під патронатом Верховної Ради автономії, за підтримки уряду півострова й Міністерства у справах сім’ї, молоді й спорту України. Спортсмени змагаються з п’яти дисциплін. Представники України, Білорусі, Росії та інших країн демонструють красу, силу і пластику на хвилях, здатність людини віртуозно управляти морською стихією, легко рухаючись на хвилях за вітром на водних лижах та інших пристосуваннях.
Головний приз — новенький трактор
5 вересня в балці Тубай села Трудове Сімферопольського району відбудуться Перші Всеукраїнські тракторні змагання «Прохват-трак-2009». Організатори — Верховна Рада автономії й Сімферопольська райрада запросили до участі в різних конкурсах майстерності найкращих механізаторів багатьох господарств Криму та інших регіонів України.
Мета змагань — популяризація технічних видів спорту, професії тракторист-механік, а також розвиток взаємодії й ділових стосунків між підприємствами різного спрямування, іміджеве просування вітчизняного сільського виробника, відпочинок для землеробів після жнив й виявлення найкращого механізатора. Маршрут єдиноборств становитиме півтора кілометри горбистої місцевості з подоланням водних перешкод, підйомів і спусків та швидкісних ділянок. «Головний приз —новісінький трактор — уже красується на п’єдесталі», — відзначили в оргкомітеті.
Аси швидкісних трас збираються на авторалі
11—13 вересня на трасах в районі Ялти, плато Ай-Петрі, Алушти, селищ Соколине й Орлине вп’яте пройде щорічне міжнародне авторалі «Ялта Ралі-2009». За інформацією організаторів, церемонія відкриття автомобільних змагань, які є українським етапом Кубка Європи з авторалі, відбудеться на набережній Ялти. Сюди з’їдуться екіпажі з різних країн світу, а також політики, бізнесмени, спортсмени й артисти з України і закордону. На унікальних гірських серпантинах виступлять найкращі українські й зарубіжні екіпажі.