Цими днями начальник управління культури міськквиконкому Юлія Палієнко оприлюднила проміжні підсумки конкурсу «Сім чудес Полтави». 
З’ясовується, полтавцям наразі найбільше до вподоби архітектурний ансамбль Круглої площі з пам’ятником Слави, який здавна є символом міста. За друге й третє місця «змагаються» Ботанічний сад Полтавського державного педагогічного університету імені Короленка і так звана Біла Альтанка.
Конкурс було оголошено навесні цього року. Місцеві газети опублікували спеціальні анкети, за допомогою яких усі бажаючі (і не тільки полтавці) могли визначити своє улюблене місце чи споруду в обласному центрі. Проголосувати нині можна і в Музеї історії Полтавської битви, садибі-музеї Івана Котляревського та на сайті Полтавської міськради. До речі, після того, як місто відзначило 300-річчя Полтавської битви, за полтавські чудеса активніше почали голосувати іногородні.
Підсумки підбиватимуть у вересні — напередодні Дня міста. За їх результатами підготують путівник, а також з’явиться окремий екскурсійний маршрут.