У Новограді-Волинському з 22 по 24 серпня проходитиме Міжнародне свято літератури і мистецтва «Лесині джерела», в якому візьмуть участь професійні й аматорські творчі колективи, письменники, науковці. Глядачам знову запропонують геніальну «Лісову песню» — цього разу на сцені палацу культури імені Лесі Українки свою оригінальну інтерпретацію твору представить Полтавський театр імені М. Гоголя.
Гості свята матимуть можливість взяти участь у святі книги, повболівати за учасників Всеукраїнського конкурсу автентичного солоспіву, проявити себе у творчості під час майстер-класів у «Містечку майстрів». Організатори закликали приходити на свято у вишиванках. І нагадали: красу рукотворних «звягельських узоров» розуміла, збирала і відтворювала Олена Пчілка — мати Лесі Українки.
До речі, завтра з учасниками літературно-мистецького свята «Лесині джерела» зустрінеться голова Верховної Ради Володимир Литвин, який цього дня завітає до Житомирської області. У планах глави парламенту і відвідання літературно-меморіального музею Лесі Українки у Новограді-Волинському. Володимир Литвин також покладе квіти до пам’ятника великій поетесі і візьме участь в урочистому мітингу на центральній площі міста.
Житомирська область.