Дзюдо. Як ми вже повідомляли, 26—31 серпня в Роттердамі (Нідерланди) відбудеться чемпіонат світу. Зрозуміло, що на тому турнірі виступатиме велика команда українських дзюдоїстів. Ми опублікували склад нашої збірної. Але багатьох уболівальників здивувало, що серед того реєстру не значився володар срібної та бронзової олімпійських медалей, бронзовий призер чемпіонату світу-2005 Роман Гонтюк. Природно, виникає запитання: чому він не братиме участь у чемпіонаті світу-2009?
Виявляється, місяць тому Гонтюк у Польщі був прооперований і тепер проходить курс реабілітації в себе на батьківщині, на Івано-Франківщині. Але попри все Роман не відділяє себе від колективу і, зрозуміло, вболіватиме за збірну всім серцем.
— Насамперед хочу побажати і хлопцям, і дівчатам наполегливості, впевненості в своїх силах, пам’ятайте, що нічого неможливого немає, — сказав Роман Гонтюк — У нас уже були і срібні й бронзові призери чемпіонатів світу. Але особливо хотів би, щоб нарешті і в Україні з’явився світовий чемпіон. А для цього потрібно не морочити собі голову думками про місця, медалі, а виходити на кожну сутичку як на останню, тоді неодмінно буде результат...