У Шацьку, на озері Чорному, відбулися традиційні змагання веслувальників на байдарках і каное пам’яті відомої спортсменки, колишньої чемпіонки спартакіад України, призерки всесоюзних спартакіад Галини Зуб, яка трагічно загинула більш як двадцять років тому. Свою майстерність у веслуванні продемонстрували майже 150 юних спортовців 1994—1997 років народження з білоруських міст Бреста і Пінська, а також наших Луцька, Ковеля, Шацька. Господарі змагань завоювали п’ять медалей, з них одну — золоту.
Зазначимо, школа веслування при місцевій дитячо-юнацькій спортивній школі діє з 1969 року, коли до Шацька приїхав тренер Тарас Юхимович Шевченко. В ті роки невелике селище в озерному краї стало одним із центрів підготовки спортсменів для збірної України. І хоча Тарас Шевченко вже давно мешкає в Луцьку, розпочата ним справа має продовження і сьогодні. Секція веслування налічує майже 70 чоловік. Тут є всі умови для виховання висококласних майстрів: спортивний зал з тренажерами, нові човни, а головне — тихе озеро Чорне з прекрасним плесом.
Голова райдержадміністрації Леонід Кислюк мріє, що так воно незабаром і буде. Ось лише депутати селищної ради не виявляють розуміння і стають на заваді розвитку місцевої ДЮСШ, не виділяючи їй земельної ділянки для спорудження спортивних майданчиків.
У планах районного керівника відкрити також філіал ДЮСШ в селі Світязь. Для тренувань веслувальників і там є прекрасні умови. Хочa «український Байкал» — Світязь — гонористіший за озеро Чорне.
Волинська область.