Футбол. Ліга чемпіонів. Раунд плей-оф. Перші матчі. 19 серпня.
«Ліон» (Франція) — «Андерлехт» (Бельгія). 5:1. (П’янич, 10, Лопес, 15, Бастос, 40, Гоміс, 42, 63 —Суарес, 58).
«Панатінаїкос» (Греція) — «Атлетіко» (Іспанія). 2:3. (Саліпінгідіс, 47, Лєто, 74 — Родрігес, 36, Форлан, 63, Агуеро, 70)
«Зальцбург» (Австрія) — «Маккабі» (Ізраїль, Хайфа). 1:2. (Циклер, 57 — Гадір, 22, Арбейтман, 84).
«Левський» (Болгарія) — «Дебрецен» (Угорщина). 1:2. (Бардон, 51 — Боднар, 12, Цвіткович, 76).
«Вентспілс» (Латвія) — «Цюріх» (Швейцарія). 0:3. (Фонлантен, 12, Егертер, 55, Джурич, 75).
«Маккабі» ледь не став причетним до сенсації у попередньому раунді. Вдома він програвав казахському «Актобе» — 0:3. Але в підсумку взяв гору — 4:3 і пішов далі. Цього разу ізраїльтяни долю не випробовували. Поставилися до справи дуже серйозно і відповідально. У першому таймі в Австрії вони мали величезні перевагу. Однак відзначилися раз.
Після перерви гості хоч і пропустили, але під завісу зустрічі забили переможний гол. І тепер удома мають шанс все довести до успішного кінця.
Колишній київський динамівець Ласло Боднар забив чудовим ударом метрів з 30 в ближню «дев’ятку». І відкрив рахунок у Софії. Його «Дебрецен» вирвав заслужену перемогу. І має непогані шанси піти далі в турнірі. Хоча все може бути. Тепер чинник свого або чужого поля не такий уже й важливий, коли зустрічаються приблизно рівні суперники.
А от швейцарський «Цюріх» практично забезпечив собі вихід до групового турніру, легко розправившись із «Вентспілсом» на його полі. Ще в дебюті багато що стало зрозуміло, коли Фонлантен легко розправився із Цигірлашем і Ндекі, а потім красиво пробив у дальній кут. Після перерви гості лише підсилили свою перевагу.
Важку перемогу на виїзді в Афінах здобув мадридський «Атлетіко». І лише французький «Ліон» виявився єдиним господарем, котрий, по-перше, виграв, а по-друге — ще й надпереконливо. Він здолав колись знаменитий «Андерлехт» з Брюсселя.