Народного депутата України Геннадія Москаля призначено начальником ГУ МВС України в Криму — заступником міністра внутрішніх справ України. Про це кореспонденту УНІАН повідомив сам головний кримський міліціонер. За словами Г. Москаля, його попередник Микола Іллічов, швидше за все, очолить Кримський юридичний інститут Одеського державного юридичного університету МВС.
На один день було задоволено претензії колишнього начальника міліції півострова Анатолія Могильова, який через суд вимагав поновити його на посаді замість М. Іллічова. «Наскільки я знаю, пана Могильова сьогодні (19 серпня — Г. В.) призначили й відразу звільнили, — розповів Г. Москаль. — Кабінет Міністрів виконав рішення суду, так що жодних претензій пан Могильов не може висловлювати, а починати знову з суду першої інстанції».
На запитання, коли він збирається приїхати до Криму, Г. Москаль відповів: « Це не до мене питання, а до пана Луценка. Якщо скаже самому їхати — поїду сам».
Генерал Москаль вже очолював кримську міліцію в 1997—2000 роках. За цей період на півострові були ліквідовані місцеві організовані злочинні угруповання «Сейлем» та «Башмаки» та інші. Багатьох бандитів було притягнуто до кримінальної відповідальності, дехто з них покинув територією України назавжди.