Редакція отримала відповідь прокурора Рівненської області, державного радника юстиції третього класу Анатолія Пришка на серію публікацій з проблем, які створила міська влада, передавши у тривалу оренду під платну автостоянку більше двадцяти соток землі перед автовокзалом по вулиці Київській, 40 у Рівному, якою до цього користувалась автостанція. 
Цитуємо лист прокурора:
«Проведеною прокуратурою області перевіркою фактів, викладених у серії публікацій у газеті «Голос України», зокрема у статті «Автовокзал муляє око міській владі? або Про те, хто зробив його «тісним»» («Голос України» № 145 від 6 серпня 2009 року), виявлено ряд суттєвих порушень закону.
Зокрема, встановлено, що рішенням Рівненської міської ради №444 від 30.03.2001 товариству «Бадьорість» в оренду строком на 49 років надано земельну ділянку площею 2018 кв. м по вул.. Київській під облаштування автостоянки. На підставі цього рішення 18.04.2001 укладено договір оренди.
У ході перевірки, проведеної із залученням спеціалістів Рівненської облдержземінспекції, з’ясувалося, що частина земельної ділянки площею 79 кв. м ТОВ «Бадьорість» використовується не за цільовим призначенням. У зв’язку з цим директора товариства Козярчука М. А. притягнуто до відповідальності за ст.53 КУпАП (використання земель не за цільовим призначенням) та направлено клопотання міському голові Рівного Хомку В. Є. щодо вжиття відповідних заходів до порушника земельного законодавства — вилучення у встановленому законом порядку зазначеної земельної ділянки.
Крім цього, встановлено, що рішенням Рівненської міської ради №43 від 2.07.2002 товариству «Бадьорість» надано згоду на розробку проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення частини земельної ділянки, яка відведена під автостоянку, — для будівництва та обслуговування диспетчерського пункту і торгового павільйону. Проте станом на 27.07.2009 вказаний проект землеустрою товариством не розроблений та відповідно міською радою не затверджений.
Враховуючи те, що ТОВ «Бадьорість» в порушення ст. ст.20, 211 Земельного кодексу України систематично допускається використання земельної ділянки не за цільовим призначенням, прокуратурою м. Рівне до Господарського суду Рівненської області 10 серпня 2009 року пред’явлено позов про розірвання договору оренди земельної ділянки по вул.. Київській, 40 у м. Рівне, укладеного Рівненською міською радою і ТОВ «Бадьорість», а також про скасування рішення міської ради, на підставі якого укладено зазначений договір оренди.
Перевіркою, проведеною із залученням працівників ДАІ УМВС України у Рівненській області, з’ясовано, що директор товариства Козярчук М. А. двічі притягувався до адмінвідповідальності за ст. 139 КУпАП у зв’язку з відсутністю погодження з органами ДАІ щодо організації дорожнього руху. Крім цього, працівниками ВДАІ м. Рівне вносилися приписи керівництву ТОВ «Бадьорість» про приведення у відповідність до проектно-кошторисної документації та схеми дорожнього руху розмірів пішохідних доріжок, демонтажу штучних перешкод для руху, які були встановлені на заїзді до автостоянки. На виконання цих приписів товариством «Бадьорість» було подано на узгодження схему дорожнього руху, яка відповідала проектним рішенням. 7.08.2009 така схема узгоджена управлінням ДАІ у Рівненській області.
Працівниками міського управління ГУ МНС України у Рівненській області неодноразового проводились перевірки дотримання протипожежних норм і правил при експлуатації стоянки по вул. Київській. Постановою старшого інспектора Цецюри В. Б. 9.04.2009 було призупинено експлуатацію автостоянки у зв’язку з виявленням низки порушень протипожежних правил. 16.06.2009 міським управлінням ГУ МНС видано дозвіл товариству за №Д-775/1/09 на початок роботи автостоянки у зв’язку з усуненням виявлених недоліків.
У ході перевірки також встановлено, що управлінням містобудування та архітектури Рівненського міськвиконкому в порушення вимог ст..20, 211 Земельного кодексу України 30.03.2009 ТОВ «Бадьорість» видано дозвіл на розміщення малої архітектурної форми по вул.. Київській, 40-а з функціональним призначенням для торгівлі та швидкого харчування. На цей дозвіл прокуратору м. Рівне 27.07.2009 внесено протест, який наказом в. о. начальника управління архітектури та містобудування №82 від 4.08.2009 задоволено, незаконний дозвіл скасовано.
Відносно заступника начальника управління архітектури та містобудування Рівненського міськвиконкому Вівсяника В. М. 13.08.2009 прокуратурою м. Рівне винесено постанову про порушення дисциплінарного провадження, яка перебуває на розгляді.
В даний час прокуратурою із залученням спеціалістів Рівненської облдержземінспекції та КРУ у Рівненській області проводиться додаткова перевірка відповідності площі земельної ділянки, зазначеної у договорі оренди, із площею земельної ділянки, яка фактично використовується ТОВ «Бадьорість» під автостоянку, а також правильності визначення та нарахування орендної плати товариству за використання зазначеної земельної ділянки.
За результатами перевірки буде прийняте рішення відповідно до вимог чинного законодавства.
На усунення виявлених порушень у ході проведених перевірок Рівненським транспортним прокурором 22.07.2009 внесено подання міському голові Хомку В. Є. з вимогою ініціювати відповідно до законодавства питання про припинення експлуатації автостоянки по вул. Київській, яке перебуває на стадії розгляду.
Водночас прокуратурою області на ім’я міського голови направлено вимогу про усунення порушень чинного законодавства при обслуговуванні пасажирів на автовокзалі м. Рівне, у т. ч. пов’язаних з нецільовим використанням земельної ділянки, наданої товариству «Бадьорість».
З відповіді, направленої міським головою Рівного Хомком В. Є., вбачається, що зазначені питання будуть внесені на розгляд чергової сесії міської ради.
У прокуратурі області розгляд цих питань перебуває на постійному контролі».
Від редакції. Хід вирішення проблем, викладених у згаданій серії публікацій у «Голосі України», і надалі відстежуватиме наша газета.
Підготувала 
 
Рівне.
На знімку: прокурор Рівненської області, державний радник юстиції третього класу Анатолій Пришко.