Прем’єр-міністри України та Росії Юлія Тимошенко й Володимир Путін під час телефонної розмови домовилися провести двосторонню зустріч у Польщі 1 вересня, де лідери європейських країн  відзначатимуть 70-ліття початку другої світової війни.
Також прем’єри двох країн обговорили проведення у жовтні в Україні п’яти засідань україно-російського економічного комітету й погодили орієнтовний денний порядок засідання. Серед питань, які будуть розглядатися у жовтні, — спільне серійне виробництво літака Ан-70, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.
У Польщі завершується підготовка до відзначення 70-ліття початку другої світової війни. 1 вересня 1939 року о 4.45 з німецького лінкора «Шлезвіг-Гольштейн» пролунали перші постріли по польській території, по форту Вестерплятте, що на маленькому півострові в гирлі портового каналу морської акваторії Гданська. Саме на цьому півострові зустрінуться 14 європейських прем’єр-міністрів і 7 міністрів закордонних справ. Уже відомо, що на Вестерплятте прибудуть Володимир Путін, Ангела Меркель, а також глави урядів Голландії, Швеції, Італії, країн Прибалтики, Фінляндії. Францію й Великобританію представлять міністри закордонних справ Бернар Кушнер та Пітер Міллібенд. Наразі вирішується питання про те, хто прибуде від США. Очікується, що це буде держсекретар Хілларі Клінтон.