Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович розкритикував Президента Віктора Ющенка за те, що той не вміє працювати з парламентом.
 Таку думку парламентарій висловив учора під час прес-конференції в одному з вітчизняних інтернет-видань, повідомляють «Українські новини». Такого невітшного висновку Олександр Лавринович дійшов через ветування главою держави нової редакції закону про вибори Президента і закону про виділення коштів на Євро-2012.
— Треба, напевно, привітати Віктора Андрійовича Ющенка з тим, що він почав третю сотню своїх вето Президента, і з тим, що він, безсумнівно, чемпіон світу, і його рекорд, мабуть, ніколи не буде побито, що є свідченням деструктивності й невміння працювати із представницьким органом, — наголосив Перший заступник глави парламенту.
Водночас Олександр Лавринович зазначив, що здебільшого пропозиції Віктора Ющенка до нової редакції закону про вибори Президента є деструктивними й сприятливими для зриву народного волевиявлення. Парламентарій також передбачив, що жодну з цих пропозицій Верховна Рада не врахує на сьогоднішній позачерговій сесії. Таку позицію Олександр Лавринович аргументує тим, що їх ухвалення може продовжити строк набрання чинності законом, тож виборча кампанія може не розпочатися в запланований термін.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.