Футбол. Львівські «Карпати» виготовили точну копію Кубку СРСР, який завоювали сорок років тому. Відтепер приз зберігатиметься у клубному музеї.

Як повідомляє інформ-центр клубу, найскладнішим у виготовленні копії трофею було знайти сам оригінал союзного Кубку. Два місяці пішло тільки на те, щоб дізнатися, де він знаходиться. Річ у тім, що нині тривають судові розбірки за право володіння трофеєм між Російським футбольним союзом та ФК «Спартак» (Москва). Виявилося, що зараз оригінал Кубку зберігається у сейфі одного з московських банків. Кубок буде виставлено для загального огляду за дві години перед матчем шостого туру чемпіонату України з «Оболонню», який відбудеться у Львові, за попередніми даними, 30 серпня. Перед матчем планується вшанування ветеранів—володарів Кубку СРСР 1969 року.
З досьє «Голосу України».
Кубок СРСР. Фінальний матч. «Карпати» (Львів) — СКА (Ростов-на-Дону). 2:1. Голи: Зінченко, 20, Лихачов, 62, Булгаков, 66.
«Карпати»: Віктор Турпак, Іван Герег, Ростислав Поточняк, Петро Данильчук, Валерій Сиров, Ігор Кульчицький, Левко Броварський, Володимир Данилюк, Володимир Булгаков, Янош Габовда, Геннадій Лихачов. Тренер —Ернст Юст; начальник команди — Карл Мікльош.
СКА: Кудасов, Сєростанов, Антоневич, Корнєєв, Сінау, Трембач (Головко, 74), Попов, Єськов (Романов, 63), Проскурін, Зінченко, Васенін. Тренер — Геннадій Матвєєв.
Арбітр — Карло Круашвілі (Тбілісі); асистенти —Тофік Бахрамов (Баку), Євген Хярмс (Таллінн).
17 серпня 1969 року. Москва. Стадіон «Лужники». 43 000 глядачів.
Тридцять тисяч уболівальників з України, котрі підтримували своїх на трибунах «Лужників», за кілька годин після тріумфу «Карпат» пройшли маршем повз ленінський мавзолей з переможними українськими піснями. Тим самим примусивши похвилюватися міліцію та працівників спецслужб. Але все завершилося без ексцесів. У нашому таборі була суцільна радість і відчуття щастя.
Варто згадати, що у тому кубковому розіграші за «Карпати» виступали ще й воротар Михайло Лупол, оборонці Михайло Сарабін та Юрій Бондаренко, півоборонець Роман Покора, нападники Богдан Грещак і Юрій Басалик. І вони зробили вагомий внесок в цю блискучу перемогу українського футболу.