Дзюдо. У Роттердамі (Нідерланди) 26—30 серпня відбудеться чемпіонат світу серед чоловіків і жінок. Ще з 9 серпня на олімпійській базі в Кончі-Заспі національна збірна України проводить заключний етап підготовки до світового форуму. Учора в таборі нашої національної команди відбулося відкрите тренування, на яке запросили представників ЗМІ.

Журналісти мали змогу поспілкуватися з віце-президентом Федерації дзюдо України Олександром Нагибіним, головним тренером збірної країни Сергієм Дубровою, наставниками жіночої команди В’ячеславом Пилипенком. До речі, пан Дуброва працює з чоловічим складом. Ну і, зрозуміло, представники преси спілкувалися з учасниками майбутніх сутичок на татамі в Роттердамі.
Отже, наспів час назвати імена тих, кому доручено захищати честь українського спорту в Нідерландах: Георгій Зантарая (60 кг), Сергій Дребот (66), Володимир Сорока (73 ), Артем Василенко (81), Валентин Греков (90), Артем Блошенко (100), Станіслав Бондаренко (+100); Тетяна Луснікова (48), Ольга Суха (52), Олена Сайко (57), Світлана Чепуріна (63), Наталя Смаль (70), Марина Прищепа (78), Марина Прокоф’єва (+78).
Приємно згадати, що нинішній рік приніс нашим дзюдоїстам чимало приємних подій. У квітні українська збірна чудово виступила на чемпіонаті Європи в Грузії. Наші майстри татамі тричі піднімалися на п’єдестал пошани й уперше у своїй історії посіли третє загальнокомандне місце. Чемпіоном Європи у вагової категорії до 73 кг став киянин Володимир Сорока, срібні медалі завоювали Георгій Зантарая (Київ, 60 кг) і Марина Прищепа (Київ/Дніпропетровськ, 78 кг).
Отож, майбутній чемпіонат світу стане новим випробуванням для наших лідерів дзюдо. І, сподіваємося, успішним. До речі, в Роттердамі протягом п’яти днів змагань визначать найсильніших у 14 вагових категоріях (по 7 у чоловіків і жінок). І останнє — попередні заявки на участь у ЧС-2009 надіслали національні федерації з більш як 100 країн.