Відкриваючи засідання уряду, прем’єр Юлія Тимошенко повідомила, що проект державного бюджету буде подано до Верховної Ради в установлені Бюджетним кодексом терміни. Про це йдеться на урядовому порталі. Водночас керівник уряду наголосила, що звернулася по допомогу до Міжнародного валютного фонду. Щоправда, цього разу не фінансову. Вона попросила допомоги підготувати проект державного бюджету на наступний рік. А тому чекає прибуття спеціальної місії фонду 31 серпня, яка надасть свої рекомендації стосовно головного фінансового документа країни.
Водночас «Українські новини» акцентують увагу на тому, що секретаріат Президента раніше повідомив, що процес підготовки держбюджету-2010 зірваний — уряд так і не зміг виробити прогноз економічного і соціального розвитку країни на наступний рік. Крім того, уряд не прийняв і не подав до Верховної Ради проект основних напрямів бюджетної політики, який треба було затвердити ще до 25 травня і внести в парламент до 26 травня. Також секретаріат прогнозує 6—10 мільярдів гривень втрат при його формуванні на базі заветованої редакції Бюджетного кодексу. Окрім того, як відомо, недоїмка у державний бюджет цього року за підсумками півріччя становила понад 10 мільярдів гривень.
Проте це не завадило прем’єру повідомити і про те, що уряд хоче забрати у державну власність банк «Надра». «Ми хочемо, щоб він попав в систему захисту уряду», — цитує прем’єра «Українська правда».
На засіданні уряду також було прийнято рішення підписати договори про викуп Державною іпотечною установою недобудованого житла на загальну суму 388 мільйонів гривень.
Власне, навіть цих повідомлень було досить для того, щоб журналісти могли поставити Прем’єр-міністру не вельми приємні запитання під час прес-конференції, анонсованої прес-службою уряду. Проте не так сталося, як гадалося. Невдовзі прес-служба скасувала анонсоване повідомлення.
Це, як підрахували колеги, третя невдала спроба журналістів поспілкуватися з прем’єром. Адже одна справа — лише подати інформацію у вигідному для уряду ракурсі, й інша — розмова по суті економічних процесів, які відбуваються в країні. Адже, як відомо, попри заспокійливі твердження Юлії Тимошенко, дехто з політиків та економістів прогнозує ще один виток посилення кризи. Вже у жовтні, напередодні президентських виборів.
 Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко і міністр внутрішніх справ Юрій Луценко під час засідання уряду.
Фото Володимира РЕПІКА (Укрінформ).