За останні 20 років кількість релігійних організацій у Криму збільшилася майже в 40 разів. Серед них — заборонена в ряді країн світу організація «Хізб ут-Тахрір». 
За словами голови Республіканського комітету Криму у справах релігій Володимира Маліборського, такого росту немає в жодному регіоні України. За його даними, в автономії зараз зареєстровано статути 1362 релігійних організацій, хоча ще 21 рік тому було лише 37. Він відзначив, що прибічники забороненої в ряді країн світу організації «Хізб ут-Тахрір» (Партія ісламського визволення) знаходять лазівки в українському законодавстві і ведуть свою діяльність, маскуючись під релігійні організації.
За його словами, «Хізб ут-Тахрір» не можна легалізовувати як партію України. При цьому він відзначив, що хізби «знаходять лазівки під виглядом релігійних організацій», не вказуючи в статутних документах всю інформацію про себе. Діяльність «Хізб ут-Тахріру» заборонено в Росії, у США, у деяких арабських країнах, а в Туреччині недавно пройшли масові арешти хізбів.