НАК «Нафтогаз України» розглядає можливість участі в тендерах на розробку і експлуатацію родовищ вуглеводнів на території Алжирської Народної Демократичної Республіки (алжирське державне агентство з використання вуглеводневих ресурсів ALNAFT) і Арабської Республіки Єгипет (компанія Ganope).
На даний момент компанія опрацьовує матеріали презентацій вищезазначених тендерів, які були отримані в липні 2009 р., повідомляє прес-центр «Нафтогазу».
Відповідно до програми проекту «Україна—Єгипет» триває буріння свердловини Sedfa-1Х; розпочато буріння свердловини Hend-1Х; завершена підготовка майданчиків для буріння свердловин Noura-1 і Mоsaad-1.
Відповідно до програми проекту «Україна—ОАЕ» триває буріння свердловини Хамад-1 на суші ліцензійного блоку З емірату Аль-Фуджейра; проведено переговори з компанією Abraj Energy Servіces щодо зменшення добової ставки оренди бурової установки; досягнуто домовленості з урядом емірату Аль-Фуджейра про дострокове вивільнення банківської гарантії по сухопутних блоках, що виставлена компанією у розмірі 4,25 млн дол. Завершено відповідні процедури.
13 грудня 2006 р. між Арабською Республікою Єгипет і Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією та НАК «Нафтогаз України» укладена Концесійна угода з освоєння ділянки Алам ель Шавіш площею 994 кв. км.
26 січня 2005 р. був підписаний контракт про пайовий поділ продукції між урядом емірату Аль-Фуджейра (ОАЕ), НАК «Нафтогаз України» і Naftogaz Mіddle East L. L. C., яким передбачено проведення робіт з пошуку і розвідки родовищ вуглеводнів на території емірату Аль-Фуджейра, і в разі відкриття запасів — їх розробку та експлуатацію.
6 травня 2005 р. було підписано Угоду про реалізацію інвестиційного проекту і поділ прибутку між НАК «Нафтогаз України», ТВП «Аль-Джазіра» і компанією Naftogaz Mіddle East L. L. C.».
Термін дії угоди — 29 років, з них період розвідки — 4 роки. Проектний видобуток природного газу — 47 млрд. куб. м, проектний видобуток конденсату — 14,9 млн. т.