Торги на українських майданчиках відбуваються нерівно, але позитивний запал поки що не затихає. Індекс UX виріс на відкритті торгів до 1,5%, після чого настала корекція аж до 50% від ранкового зростання, затим індекс знову пішов у зріст, повідомляє FundMarket.
До останнього гравців стимулює і зовнішня кон’юнктура. Більшість європейських індексів торгуються в «плюсі» біля нульових значень, але ситуація досить хистка.
Так, індекс Української біржі UX виріс на 1,83%, до 1106,79 пункта, а індекс ПФТС піднявся на 0,60%, до 432,22 пункта. Тим часом індекс українського фондового ринку UAІ-50 (FundMarket) придбав 0,49%.
Публікація найбільшими підприємствами країни результатів роботи за липень підштовхнула гравців до активних дій. Підвищення в ціні показують абсолютно всі емітенти, що торгуються. Підприємства практично всіх промислових секторів, серед яких і металургійні, і трубні підприємства, і ГЗК, і виробники коксу, показали зростання виробництва.
Основний обсяг на себе взяли акції Укрнафти — більш як 1,9 млн. грн. Акції за цей час піднялися на 3,75%. Найбільше зростання на УБ показують акції Ясинівського КХЗ (+6,98%), а також Маріупольського важмашу (+4,28%) і Стахановського ВБЗ (+3,54%).
На ПФТС у лідерах зростання опинилися Укрсоцбанк (+4,69%), ВАТ «Ясинівський коксохімічний завод» і Укрнафта (+2,72%).
Укрінформ.