Футбол. З нового року в серії A з’явиться нововведення в плані відвідування гостьових матчів. Серед уболівальників в Італії введуть спеціальні «картки фанів» для гостьових матчів. Після першого січня тільки з їх допомогою можна буде пройти на чужий стадіон і повболівати за свою команду в гостях.
«З першого січня ви, як уболівальник будь-якої команди, зможете потрапити на гостьовий стадіон тільки з такою карткою вболівальника» — заявив міністр внутрішніх справ Італії.
В уряді країни вважають, що такі іменні картки допоможуть поліції, і в разі якихось надзвичайних подій буде легше знайти винних.
І «Динамо» приєдналося
Власник дніпропетровського «Дніпра» Ігор Коломойський сформував свій телевізійний пул футбольних клубів, до якого увійшли «Металіст» (Харків), «Кривбас» (Кривий Ріг), «Арсенал» (Київ), «Динамо» (Київ).
Усі названі клуби передали права на трансляції своїх домашніх матчів телеканалу «ТЕТ» і уклали відповідні контракти, сума яких для всіх згаданих клубів становила 1 мільйон доларів США, що більш як уп’ятеро перевищує суму, котру пропонує українська Прем’єр-ліга. Окрім того, укладено договори одразу з трьома спонсорами — титульним, офіційним і генеральним, що робить сформований ТБ-пул альтернативою Прем’єр-ліги.
Додамо, що спершу динамівці не погодилися вступати в «коаліцію». Але, зрештою, український гранд пристав до нового телевізійного пулу.
Проти футболу... змії
Отруйні змії можуть завадити проведенню чемпіонату світу з футболу 2010 року в ПАР. Якщо раніше фахівці побоювалися, що перше в історії загальнопланетне свято футболу в Африці може провалитися через безалаберність організаторів, то тепер, виявляється, справа може застопоритися через плазунів.
Як з’ясувалося, масштабні будівельні роботи, що розгорнулися перед чемпіонатом у Йоганнесбурзі й Преторії, потривожили змій, які зазвичай впадають у сплячку зимової пори. Зараз у Південній півкулі —холодний період, і гадам повзучим належиться спати в затишних місцях.
Розбуджені гуркотом будівельної техніки, вони прокидаються й буквально наводнюють житлові будинки на околицях міст. Найцікавіше, що світовий футбольний чемпіонат проводитиметься приблизно в цей само період, тобто у червні-липні наступного року. От і робіть висновки.