Англійська газета «Тайм» склала список найкращих футбольних стадіонів світу. Найкращим британські журналісти визнали стадіон представника німецької Бундесліги дортмундської «Боруссії» — «Вестфаленштадіон».
«Страшенний шум приголомшує від самого поля до останнього ряду. Ця будова для футболу і вболівальників. На цьому стадіоні найкраща у Європі атмосфера від матчу до матчу», — вважають у «Тайм».
Уболівальників дортмундськой «Боруссії» вважають найвідданішими в Німеччині. Цього року клуб відзначає свою соту річницю і минулого сезону стадіон «Сигнал-Ідуна Парк» (Вестфаленштадіон) був найпереконливішим. На всі матчі Бундесліги було продано всі 80 500 місць.
Друге місце в рейтингу арен — за міланським «Сан-Сіро» (Джузеппе Меацца), третій — Ліверпуль, «Енфілд». Замикають першу п’ятірку «Альянц-Арена» мюнхенської «Баварії» і «Сантьяго Бернабеу» мадридського «Реала».
Нагадаємо, що 29 серпня відбудеться офіційна церемонія відкриття нового стадіону донецького «Шахтаря» — «Донбас-Арени», який, за оцінками експертів, має стати одним із найкращих стадіонів Європи.
І чашка кави за... п’ять секунд
Глядачі зможуть приходити на «Донбас-Арену» не тільки на захопливий футбольний матч або на грандіозне музичне шоу, але й на філіжанку кави.
«Донбас-Арена» уклала договір з одним із найбільших виробників продуктів харчування. На стадіон уже поставляють ексклюзивне кавове устаткування, не представлене раніше на ринку України.
«Ресторани швидкого обслуговування будуть оснащені кавовими автоматами, виготовленими у Великій Британії спеціально для «Донбас-Арени», — пояснює начальник відділу кейтерінгу нового стадіону Анатолій Полковников. — Це автомати-«спринтери», котрі можуть приготувати філіжанку ароматної кави найкращих сортів за рекордно короткий час — 5 секунд».
Конкурс продовжено
У Києві під час засідання створеної при Міністерстві транспорту і зв’язку України комісії з відбору інвесторів з будівництва нового терміналу ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» відкрили попередні пропозиції від потенційних інвесторів.
Повний пакет документів, необхідний для участі у цьому конкурсі, подали чотири іноземні компанії — з США, Австрії, Франції, а також чесько-китайська компанія. Про це повідомили у Львівській ОДА.
Як розповів голова обласної адміністрації Микола Кміть, комісія ухвалила рішення продовжити термін прийому документів орієнтовно на 10—15 днів. Також не виключено, що наступне засідання комісії з попереднього відбору документів може відбутися вже найближчими днями. Нагадаємо, 12 серпня закінчився остаточний термін прийому заявок на конкурс з відбору інвестора на будівництво терміналу «Міжнародного аеропорту «Львів» до Євро-2012.