Полтавщина готується відзначити 100-річчя свого футболу. Одним з останніх заходів у рамках підготовки до свята стало відкриття футбольного майданчика зі штучним покриттям у райцентрі Нові Санжари, на спорудження якого з обласного бюджету було виділено 246 тисяч гривень. 
Після урочистостей тут відбувся товариський матч між місцевим «Стандартом» і командою облдержадміністрації. А напередодні такий само же майданчик урочисто відкрили і в селищі Чорнухи.
Як повідомили у прес-службі облдержадміністрації, за останні п’ять років на Полтавщині споруджено уже 39 таких арен: шість — у Полтаві, по три — у Кременчуці та Комсомольську, є вони не лише у більшості районних центрів, а й у деяких селах — там, де є давні футбольні традиції, сильні команди та інтерес молоді до цього виду спорту. Серед них — Гоголеве Великобагачанського району, Велика Круча Пирятинського, Шевченкове Решетилівського та Стасі Диканського.
Полтавщина — один із регіонів України, де успішно втілюється в життя спеціальна програма будівництва сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям на 2008-2011 роки. Завдяки їй за рахунок обласного та місцевого бюджетів такі об’єкти з’явилися торік у місті Карлівка, селищах Семенівка та Козельщина, селі Воскобійники Шишацького району.
Незабаром такі само подарунки одержать шанувальники футболу у райцентрах Чутове та Оржиця.
Полтавська область.