Художня гімнастика. Як уже повідомлялося, етап Кубку світу, котрий відбувся у столичному Палаці спорту, завершився тріумфом Ганни Безсонової. Наша видатна спортовка стала абсолютною переможницею, здобувши п’ять золотих медалей. Звичайно, всі ми радіємо такому дзвінкому успіхові Ганнусі — нашої невтомної трудівниці, величезний талант якої приносить радість багатьом. Є надія, що і в Японії на чемпіонаті світу у вересні Безсонова продемонструє високий клас. От тільки б судді не видумали для неї штучні перепони.
Немає слів, добре мати такого видатного майстра. Але час плине, і на зміну чемпіонці мають прийти послідовники. Хто прийме естафету у Ганни? Київський турнір показав, що, на щастя, українська земля не збідніла на таланти. Фахівці одностайно відзначили неабиякий прогрес 17-річної Аліни Максименко (на знімку), котра на Кубку світу в Києві завоювала срібну медаль у вправі зі скакалкою і бронзову — у вправах з м’ячем.
Тепер мало хто сумнівається, що номери Аліни були одними з найкращих на змаганнях. Відзначалося також, що Максименко дуже виросла в плані майстерності протягом досить короткого часу. Звичайно ж, наявні помилки, і над їх усунення треба ще багато працювати. Але давайте серйозно повіримо у щасливу зірку юної гімнастки і побажаймо їй яскравого шляху в спорті.
Фото Павла КУБАНОВА.