З початку року податковою міліцією в Кіровоградській області виявлено та припинено діяльність 11 нелегальних виробництв алкогольної продукції. З незаконного обігу вилучено майже тридцять тисяч пляшок фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів та сімсот літрів спирту на загальну суму близько 420 тисяч гривень.
Придбання у невстановлених місцях будь-яких товарів широкого вжитку, а особливо тих, що відносяться до продовольчої групи, наражають нас на небезпеку. Підтвердженням цього є останній виявлений факт незаконного виробництва алкогольних напоїв. За повідомленням управління податкової міліції ДПА в області, домашнє виробництво було налагоджено в антисанітарних умовах, без дотримання будь-яких технологічних умов. А відповідно до акта дослідження судово-медичної експертизи, вміст сивушних олій у вилученій «горілці» перевищував встановлену норму більш як у чотири рази. На думку експертів, така речовина є не просто неякісною, а смертельно небезпечна для здоров’я людини.
Та наші громадяни чомусь переймаються своїм здоров’ям значно менше, ніж лікарі. Дешеві товари, нехай навіть сумнівного походження (зокрема й алкоголь), розкуповують набагато швидше.
 
Кіровоградська область.