До кінця цього року уряд пообіцяв викупити 55 квартир у будівельних організацій Кам’янця-Подільського через Державну іпотечну установу, повідомив міський голова Анатолій Нестерук. 
Він вважає це справжнім подарунком для мешканців міста, який держава робить уперше за роки незалежності. Адже в квартирній черзі є сім’ї, які очікують на житло 20—30 років, а одна з них — аж 36. «Усі ці помешкання, — запевнив міський голова, —отримають першочерговики, найбільш соціально незахищені люди: діти-сироти, багатодітні родини, інваліди. Також місцева влада зможе завершити процес відселення з аварійної дев’ятиповерхівки. Якщо фахівці дійдуть висновку, що аварійну будівлю треба розібрати, то у міста будуть будівельні матеріали для зведення нового соціального житла. Якщо ж вони вирішать, що слід розібрати кілька поверхів — все одно матимемо ще кілька десятків квартир».
Крім черговиків, радіють і будівельники: у них буде робота, зарплата. А міська влада очікує нових надходжень до бюджету.
Власники готелів обманюють владу?
Управління економіки міста провело моніторинг надходжень до бюджету від готельного бізнесу. В Кам’янці-Подільському працює 18 готелів, ще один добудовується. 
З’ясувалося, що, надавши земельні ділянки для їх будівництва, громада нічого не виграла. Адже на 14 серпня з початку цього року ці установи сплатили мізерну суму податків — 341 тисячу гривень, з них 190 тисяч — податок з фізичних осіб. Деякі примудряються працювати без... покоївок, чергових, адміністратора. Такі власники реєструються підприємцями за спрощеною системою оподаткування і фактично приховують свої прибутки, кажуть в управлінні економіки. До того ж дві третини коштів у сумі надходжень становить частка лише двох готелів — «Сім днів» та «Клеопатра». Очікуваний річний дохід від таких установ має становити не менше 5 мільйонів 400 тисяч гривень, якщо виходити з середньої вартості одного номера на добу — 200 гривень, підрахували в управлінні.
Навесні власники готелів об’єдналися в асоціацію і запевнили владу, що діятимуть прозоро, всіх працівників офіційно оформлять на роботу. Проте, виходить, свого слова не дотримують.