Історія, про початок якої наша газета розповіла 31 липня у матеріалі під заголовком «На голову Севастопольської міськради готують замах?», одержала своє продовження.

У понеділок на апаратній нараді голова Севастопольської МДА Сергій Куніцин заявив: «Я подаю позов про захист честі і гідності. Виставляю панові Саратову суму один мільйон гривень. Ці гроші — всі до копійки — передам на будівництво духовного православного центру».
Причиною рішення С. Куніцина шукати захисту в суді послужив міліцейський документ, у якому правоохоронці зафіксували підсумки своєї роботи з перевірки заяви голови міськради Валерія Саратова.
Коротко суть заяви зводилася до того, що В. Саратову стало відомо про замах, який на нього готується. І навіть прізвище замовника: С. Куніцин. Правоохоронці оперативно встановили особу людини, яка попередила В. Саратова про небезпеку. Виявилося, що приводом для занепокоєння севастопольця, котрий багато років тому одержав поранення під час виконання інтернаціонального обов’язку у В’єтнамі, стала ненароком підслухана ним суперечка двох таксистів у сімферопольському аеропорту. В розмові сперечальники згадували прізвища В. Саратова, С. Куніцина і слово «кердик».
Після двотижневої перевірки правоохоронці відмовили «в порушенні кримінальної справи стосовно громадянина Куніцина С. В., а також інших невстановлених осіб за ст. 15—115 КК України за фактом замаху на вбивство гр. Саратова В. В. <...> через відсутність події злочину».
Севастополь.
На знімку: Сергій Куніцин і Валерій Саратов (праворуч) на параді в День Перемоги.
Фото з архіву автора.