Шахтарським пенсіям ніхто й ніщо не загрожує. Навпаки — уряд постійно дбає про їх підвищення, запевняє міністр праці та соціальної політики України Людмила Денисова. Таку заяву вона зробила через публікації у пресі про те, що уряд залишить шахтарів без пенсій через своє рішення про припинення відрахувань до Пенсійного фонду із заробітку гірників. Пані Денисова цю інформацію спростовує. Мовляв, навпаки, уряд визначив своїм завданням постійно підвищувати розміри пенсій, виплачувати їх своєчасно і в повному обсязі.
За словами соціального міністра, Пенсійний фонд України здійснив перерахунки пенсій 2,4 тис. гірників. Середній розмір їхніх пенсій збільшено в середньому на 441,53 гривні, й на сьогодні він становить 1915,7 грн. Торік було істотно підвищено розмір пенсій шахтарів. Їх мінімальний розмір установлено на рівні 80% від середньої заробітної плати, але не менше трьох прожиткових мінімумів.
В умовах кризи Кабмін намагається в будь-який спосіб економити бюджетні гроші. У тому числі й на соціальних програмах. «Голос України» неодноразово писав про постанови уряду стосовно нових процедур отримання громадянами житлових субсидій та соціальної допомоги малозахищеним. Але напередодні чергових виборів розлючувати електорат ніхто не буде. Тим більше стук шахтарських касок біля стін Кабміну можновладцям сьогодні не потрібен.