Антикризова програма уряду з підтримки будівельної галузі забезпечить сприятливий інвестиційний клімат і дасть можливість людям одержати довгоочікувані квартири. У цьому переконаний перший заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Анатолій Беркута.
За його словами, відповідно до даної програми, цього року є можливість добудувати 66 будинків, а це — 2293 квартири. У свою чергу, завдяки рішенню Кабміну закупити житло в незавершених об’єктах для пільгових категорій будівельна галузь одержить 601 млн. грн. З цієї суми майже двадцять відсотків буде спрямовано на завершення цього будівництва й опоряджувальні роботи. Решта майже 500 млн. грн. підуть на обігові кошти будівельних організацій. Анатолій Беркута зазначив, що опоряджувальні роботи в квартирах здійснюються виключно на основі вітчизняних будматеріалів, таким чином, підтримується український виробник і розвиваються супутні галузі.
Крім того, як наголосив перший заступник міністра регіонального розвитку і будівництва, антикризова програма з підтримки житлового будівництва в частині закупівлі квартир у незавершених об’єктах дає гарантію громадянам, які інвестували кошти в будівництво, одержати свої квартири в будинках, що в умовах фінансово-економічної кризи «заморожені». Як професіональний будівельник А. Беркута не бачить у програмі уряду ніякого політичного забарвлення. Мовляв, людям однаково, яка партія її ініціює, головне — одержати свої квадратні метри. При цьому він зазначив, що будівельну галузь під час кризи рятувати не треба, її слід просто забезпечити роботою.
На підготовку професіонального будівельника потрібно 7—10 років. Якщо галузь не матиме сьогодні замовлень, то через кілька років не буде кому будувати. У 1990-х роках, коли в українській економіці був спад, щорічно ми втрачали сто тисяч будівельників, котрі їхали працювати за кордон.
Анатолій Беркута також наголосив, що в будівельній галузі, як свідчить статистика, з лютого поточного року спостерігається зростання на рівні 0,5—1% щомісяця.