МОН продовжило строк реєстрації на ЗНО для випускників з окупованих територій. Про це нагадала на вчорашній прес-конференції голова Комітету Верховної Ради України з питань науки та освіти Лілія Гриневич.

«Для нас принципово важливо вирішити кілька питань. По-перше, ми розуміємо, що ці діти не можуть особисто зараз відправити свої документи про освіту, тому що їм доведеться проходити екстернатом Державну підсумкову атестацію на території України, в українських школах. Зареєструватися й прикріпитися до школи вони можуть також тільки в Україні. З другого боку, без такого при-

кріплення вони не можуть зареєструватися на зовнішнє незалежне оцінювання. Нині ми говоримо про дітей, які є на окупованих територіях і не можуть виїхати. У зв’язку з цим Український центр оцінювання якості освіти продовжує можливість зареєструватися», — цитує главу профільного комітету РБК-Україна.

Ті, хто записався на ЗНО з 20 лютого по 20 квітня, зможуть пройти тестування з української мови й літератури 9 червня. Якщо зареєстровані з поважних причинах не зможуть приїхати на ЗНО в зазначений строк, то МОН проведе для них додаткову сесію зовнішнього оцінювання з цього предмета 27 червня. Це стосується випускників з АРК, а також непідконтрольних Україні районів Луганської та Донецької областей.