Співробітники податкової міліції в центрі Сімферополя «накрили» черговий нелегальний гральних автоматів. Цього разу «підпільники» ховалися під вивіскою «Салон краси». Але конспірація не допомогла, факт гри було зафіксовано, і податківці вилучили 22 гральні автомати на суму 550 тис. грн. й понад 11 тисяч готівки.
Крім цього, ще один нелегальний гральний заклад виявили податкові міліціонери в одному з інтерактивних клубів кримської столиці. Гра з грошовим виграшем проводилася тут з допомогою «віртуального казино» на персональних комп`ютерах з доступом до Інтернету. Вилучено 15 комп`ютерів, ноутбук та інші товарно-матеріальні цінності на суму близько 70 тис. грн.
У той же час податківці припинили незаконну діяльність залу гральних автоматів і в Красноперекопську. Спільно з працівниками прокуратури та міліції також виявили і прикрили гральний заклад з тридцятьма двома «однорукими бандитами» на 256 тис. грн. Нині з’ясовуються особи власників гральних автоматів та організаторів незаконного бізнесу. Згідно з Законом «Про заборону грального бізнесу в Україні» прибуток від нелегальної азартної гри підлягає перерахуванню в держбюджет. Господарів підпільних закладів чекає штраф у розмірі восьми тисяч мінімальних зарплат (а це 5 млн. грн.) і конфіскація грального устаткування.
За інформацією прес-служби Державної податкової адміністрації в Криму, з моменту дії закону, а саме з 26 червня, в рамках операцій «Гральний бізнес» і «Курорт—2009» співробітниками податкової міліції автономії виявлено 265 одиниць грального устаткування — «одноруких бандитів», рулеток, покерних столів, на суму понад чотири мільйони гривень.