За підтримки народного депутата України Сергія Терещука на базі Уманської місцевої територіальної громади відбулася конференція «Соціальні закони — в життя».
Представники органів місцевого самоврядування, члени постійної комісії з питань праці та соціального захисту населення Черкаської обласної ради поділилися з народним обранцем своїм баченням розв’язання численних проблем у сфері державного гарантування соціальних стандартів. Зокрема, на конференції гостро було поставлено питання про існування пенсій для категорії привілейованих громадян, розмір яких у два десятки разів перевищує рівень соціальних пенсій. Не витримує критики також «допомога» держави людям з особливими потребами. На утримання, наприклад, інваліда уряд виділяє на один день 66 копійок. Мізерну державну допомогу отримують також матері-одиначки.
Сергій Терещук поінформував учасників конференції про те, що фракція Блоку Володимира Литвина у Верховній Раді внесла пропозиції щодо збільшення соціальної допомоги. Причому, ця допомога повинна надаватися диференційовано — категорії населення, яка найбільш того потребує: інвалідам з дитинства та праці, самотнім ветеранам, тяжкохворим. «Щоб здійснити це, — наголосив народний депутат, — необхідно знайти нові джерела поповнення державної скарбниці. Фракція запропонувала встановити врешті-решт податок на нерухомість. Це стосуватиметься, насамперед, заможних людей, котрі повинні сплачувати податки за свої маєтки, предмети розкоші».
Учасники конференції ознайомилися з роботою реабілітаційного центру Умані, з організацією лікування та оздоровлення ветеранів війни та праці, інвалідів. Сергій Терещук, котрий постійно опікується центром, подарував закладові сепаратор для очищення повітря.
Черкаська область.