Президент УЄФА Мішель Платіні подякував президенту Федерації футболу України (ФФУ) Григорію Суркісу за чудову організацію фінальної частини європейського чемпіонату серед юнацьких команд віком до 19 років сезону 2008/09.

«Усі рапорти з фінального турніру були дуже позитивними», — йдеться в листі Платіні на ім’я Суркіса, текст якого наводить прес-служба ФФУ. Пан Платіні висловив упевненість, що український персонал отримав відповідний позитивний досвід в організації фінального турніру.
«Прошу передати мої щирі слова подяки Олександрові Бандурку і його команді, всім людям з Донецька і Маріуполя, а також регіональній федерації футболу Донецька. Усім членам оргкомітету ми маємо подякувати за їхні невтомні зусилля і теплу гостинність, виявлену до всіх учасників цього турніру. Їхня робота і самовіддача були неймовірними», — йдеться в листі.
Мішель Платіні також зазначив, що на минулому чемпіонаті установлено новий рекорд загального відвідування матчів турніру — понад 100 тисяч глядачів, середня відвідуваність матчу — 6700 глядачів, фінал відвідали 25 тисяч уболівальників. «Це нагорода ваших зусиль за останні 12 місяців. Ми впевнені, що той величезний інтерес місцевого населення, який отримав юнацький футбол з нагоди фінального раунду, допоможе вам і далі просувати і розвивати цей сектор футболу у вашій країні».
Президент УЄФА привітав українську юнацьку збірну до 19 років та її тренера Юрія Калитвинцева з першою перемогою у змаганнях УЄФА. «Протягом усього турніру ваші гравці виступили на винятково високому рівні. Окрім цього, поведінка вашої делегації, як на полі, так і за його межами, гідна окремої похвали». Нагадаємо, юнацька збірна України (U-19) стала чемпіоном Європи, перемігши у фіналі англійських однолітків 2:0 (2 серпня) в Донецьку.