Футбол. Як відомо, на наступному тижні донецький «Шахтар» проведе перший матч кваліфай-раунду Ліги Європи, у якому зустрінеться з турецьким клубом «Сівасспор». Своєю думкою про цю команду поділився Джуліус Агахова (на знімку), котрий добре знає можливості майбутнього суперника.
— Коли були гравцем «Кайсеріспора», чи доводилося грати проти «Сівасспора»? Якщо так, то що можете сказати про цю команду?
— Комусь, можливо, мої слова здадуться банальними, але «Сівасспор» — дуже сильний колектив, однин із найсильніших у Туреччині на сьогодні. Срібні медалі минулого чемпіонату — тому підтвердження. До речі, чемпіонство вони упустили на самому фініші турніру..
— А можна докладніше?
— Я не можу дати точну характеристику по персоналіях. Однак чув, що склад команди оновився, підсилився новими гравцями. Тож протистояння обіцяє бути гарячим. Хоча здолати турків за належної підготовки і налаштованості «Шахтареві» цілком до снаги.
— Чи бува вам не доводилося забивати їм м’ячі?
— Ні. Але на те є вагомі причини. Обидві наші зустрічі з «Сівасспором» завершилися нульовими нічиїми.
— Могли б назвати сильні й слабкі сторони «Сівасспора»?
— Про слабкі сторони говорити не беруся, а із сильних виділив би фізичну підготовку футболістів цієї команди й високу ігрову дисципліну. Варто додати, що, як і у більшості турецьких команд, у «Сівасспора» просто божевільні у футбольному плані вболівальники. Вони вміють потужно тиснути на суперника і гнати своїх уперед. Стадіон у них, як на мене, не дуже високого рівня. Але хоч би там що, а наше завдання — всі їхні сильні якості звести до нуля.