Гандбол. На базі спортивного комплексу «Запорізька Січ» Державної інженерної академії розпочала навчально-тренувальні заняття жіноча гандбольна команда «Запоріжжя-ЗДІА». Вона стала правонаступницею славнозвісної «Мотор Січі», від фінансування якої кілька місяців тому відмовилося однойменне акціонерне товариство. Це сталося після того, як у чемпіонаті України команда здобула срібні нагороди...

Коли провідних гравців «Мотора» розібрали інші клуби, стало зрозуміло, що Запоріжжя може втратити репутацію столиці ігрових видів спорту. Цього не хочуть допустити ні міський голова Євген Карташов, ні начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Лобанов. Тому вони доклали багато зусиль, щоб створити нову команду із тих гравців «Мотора», котрі ще залишилися, та з випускників школи спортивного резерву. Знайшли спонсора, і після важких перемовин з керівництвом інженерної академії знову з’явилася «Запоріжжя-ЗДІА». По суті це — повернення в рідні стіни через більш як два десятки років.
Перше тренування гандболісток відбулося в урочистій обстановці. Промовляючи напутні слова, міський голова Євген Карташов «на фарт» перевірив їхню готовність до гри семиметровим кидком, який майстерно відбила воротар. А головний тренер Леонід Ратнер пообіцяв уболівальникам, що в новому сезоні запорізькі дівчата обов’язково гратимуть у єврокубках.
 
Запорізька область.