Олімпізм. 147 українських спортсменів з вадами слуху готуються до участі у ХХІ літніх Дефолімпійських іграх, які відбудуться з 5 по 15 вересня 2009 року у місті Тайпей (Тайвань). Cилу духу та професіоналізм у Тайпеї демонструватимуть майже 4000 атлетів-дефолімпійців із 81 країни світу.
Офіційні проводи нашої національної дефолімпійської збірної на Ігри заплановано у Міністерстві у справах сім’ї, молоді та спорту на 25 серпня 2009 року, наступного дня спортсмени відлітатимуть до Тайпея.
У складі команди — багаторазові чемпіони світу та Європи Ганна Литвиненко, Володимир Натальчук (обоє —плавання), Інна Зверинська, Олександр Ходаков, Сергій Мазуро, Дмитро Дяченко (легка атлетика), Олена Онокало, Юлія Ярошевська (пляжний волейбол), Ольга Комаренко (кульова стрільба), Яна Мельник, Олександр Санькін, Тетяна Біда, Марина Чекунова (спортивне орієнтування), Геннадій Закладний, Марія Васильєва (настільний теніс), Тамара Беленкова, Тетяна Етьєн, Ніна Храмцова, Лілія Чхун, Олександр Білоблоцький, Роман Герій, Віктор Розбицький, Леонід Дейнека, Роман Будзинський, Олександр Помінчук (волейбол) та інші.
Половина спортсменів національної збірної України вперше братимуть участь у Дефолімпіаді. Найбільше спортсменів делегують Київ, Дніпропетровська, Харківська, Одеська, Київська, Житомирська, Донецька та Полтавська області.
Нині до участі в Іграх готуються збірні з футболу, волейболу, баскетболу, пляжного волейболу. В індивідуальних видах представники України братимуть участь у змаганнях з плавання, легкої атлетики, настільного тенісу, греко-римської та вільної боротьби, кульової стрільби, спортивного орієнтування, дзюдо, карате та тхеквондо. Загалом із 14 спортивних дисциплін три — нові для української команди (дзюдо, карате та тхеквондо).